Om Lerklicken

OM LERKLICKEN

Lerklickens verkstad ligger i Hyltarp och det är här som all konst skapas. Inte långt härifrån började man förädla den lera som fanns i jorden. Hantverket till tillverkningen av keramik har ett urgammalt ursprung. Först användes hantverket främst för att tillverka bruksföremål som senare har utvecklats till att bli ett konsthantverk. Hantverket gick i arv och så även för Lerklicken där Tina nu är verksam. Tina inspirerar barnbarnen som kanske blir den femte generationen keramiker i rakt nedstigande led. Bruksföremålen har förenats med konsten och idag används keramiken kanske främst för att locka ögat och intresset hos den konstnärliga men även nyfikenheten hos den kreativa.

 

Likt ursprunget ger Lerklicken keramiken ofta en funktion såsom i form av en ljusstake, ett fat eller ren dekoration. Men många gånger är det upp till brukaren att använda sin fantasi och kreativitet för att förgylla föremålets betydelse.

 

När du har köpt ett föremål hoppas Tina att du ska upptäcka en vacker plats elleren bra funktion för ditt föremål.

LERKLICKENS

KERAMIK

 

Med rötter från Limhamn startades Lerklicken av två amatörer för över 30 år sedan. Idag kan du kan besöka Lerklickens verkstad i Hyltarp.

KONTAKT

 

Adress: Hyltarpsvägen 402, Svedala

Email: info@lerklicken.se

Phone: 0708-45 85 55

© Copyright. All Rights Reserved.

ÖPPET I VERKSTADEN

 

Efter avstämning via mail eller telefon.